De platenbon bestaat al lang niet meer Leve de …..

Jarenlang was Rein Woltz voorzitter van de Nationale platenbon NVGD. Hij begreep ook wel dat deze bon een gouden handel was.Er zijn nog steeds voor miljoenen niet ingeleverde bonnen "onder" de mensen en die leveren aardig wat rente op. Nu 25 jaar later gaat het een en ander veranderen.Woltzkopie

De papieren Nationale EntertainmentBon wordt vervangen door de plastic Nationale EntertainmentCard. Dat is in mei dit jaar al aangekondigd tijdens de algemene ledenvergadering van de NVGD (waar tevens de nieuwe naam van de organisatie NVER, oftewel Nederlandse Vereniging van Entertainment Retailers is gepresenteerd). De introductie vindt niet zoals eerder gemeld plaats op 1, maar op 15 september. De papieren versie heeft ruim 50 jaar bestaan onder diverse namen: Nationale Platenbon, Nationale DVD&CD Bon en op het laatst dus Nationale EntertainmentBon.

Met de Nationale EntertainmentCard kunnen consumenten dvd’s, cd’s en games kopen. De digitale kaart op pinpasformaat is vanaf 15 september verkrijgbaar bij 2200 entertainmentwinkels, warenhuizen, postkantoren en Primera-winkels. De kaart heeft meer mogelijkheden dan zijn papieren voorganger. Zo is de cadeaukaart onbeperkt geldig en is het bedrag (de kaart heeft een startwaarde van 5 en loopt tot 150 euro) in delen te besteden. De gebruiker kan er ook online mee betalen. Er bestaan vier versies van de kaart, in gratis cadeauverpakking.

Op website http://www.nationale-entertainmentcard.nl staat vanaf 15 september alle informatie over de cadeaukaart. Nieuw is ook de mogelijkheid via de site een persoonlijke kaart te maken en cadeau te geven. De consument kan er bovendien het actuele saldo van de cadeaukaart opvragen.

De introductie van de Nationale EntertainmentCard wordt in september ondersteund met een grote marketingcampagne. De papieren bonnen blijven gewoon geldig en inwisselbaar. De naam SNP is voortaan formeel Stichting Nationale PlatenBon handelend onder de naam Nationale EntertainmentCard, maar in uitingen zal kortweg gerefereerd worden aan SNP.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op De platenbon bestaat al lang niet meer Leve de …..

 1. hans vatter zegt:

  Leuk maar wie heeft dit geschreven? Uit de zetiger jaren zijn er niet meer zoveel.

  Groet Hans Vatter

 2. Pierre zegt:

  Dag Hans. Ik was er en heb de foto gemaakt.Mijn indiensttreding was in 1968.Rob Ebbers die er ook was stamt uit de Kabelweg periode.De jaren zestigers zul je inderdaad niet zo snel tegenkomen op de reunie.Ik kijk uit naar je nieuwe verhaal. Er zijn mij vele foto’s toegezegd.Ben benieuwd.Groetjes
  Pierre

 3. Rob Ebbers zegt:

  Hoi Pierre,
  Net weer even op de dureco web-log gekeken en zie daar de foto’s van de reunie.
  Het was weer leuk even de oude gabbers te zien.
  Ik heb nog zeer veel foto’s uit mijn dureco periode (+/- 30 jaar). Ik ga ze scannen en in de loop van deze week naar je verzenden.
  Laat me even weten waarnaar ik ze kan emailen of zal ik ze op een cd-r doen en naar je versturen.
  Groeten
  Rob

 4. Joke zegt:

  Ik heb nog 3 Nationale Platen CD bonnen elk 15 gulden op de bonnen staat onbeperkt geldig gekocht “The Music Store” Emmeloord, waar kan ik ze inwisselen? Graag een antwoord
  . Met vriendelijke groet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s