Ontdekker Corrie Konings overleden

Ries Brouwers +

In  de jaren 70 bezocht ik in Sint Willebrord 2 winkels, Marijn en Jopie Heeren in hun winkel  Electronica  en Ries Brouwers. Twee zaken die hetzelfde repertoire verkochten in een kleine leefgemeenschap. Een gezonde concurrentie ontstond tussen de twee winkels. Ries ontdekte Corry en bracht haar samen met de rekels naar producer Pierre Kartner.

Marijn Heeren scoorde met zijn Electronica’s de ongelofelijke hit “De vogeltjesdans”.
Insiders weten dat Ries ook de bedenker was van de verzamel LP. Een idee dat heeft geleid tot miljoenen verzamelaars.
Het beeld van Ries achter zijn mengtafel in de woonkammer zal mij altijd bijblijven.

Pierre

SINT WILLEBRORD – Ries Brouwers uit Sint Willebrord is overleden.
Het zal buiten zijn eigen dorp, waar hij tot 2006 een platenwinkel had, weinig mensen iets zeggen. Toch is diezelfde Ries Brouwers de ontdekker van Corrie Konings en Pierre Kartner, alias Vader Abraham.

“Ries was het engeltje op mijn schouder”, zegt Kartner. “Ik zal hem ook nooit vergeten. Ik zie hem nog voor de deur staan bij mijn ouders thuis aan de Willem van Oranjelaan in Breda. ‘U werkt toch voor een platenmaatschappij? Dan moet u eens een plaatje maken met dit medje, want dat kan heel goed zingen’. Dat medje was Corrie Konings.”

Ze kon, zegt Kartner, inderdaad heel goed zingen. “Ik schreef voor haar Vaarwel, ik zal geen traan meer om je laten. Dat werd meteen een hit. Daarna kwam Huilen is voor jou te laat en toen waren haar naam én die van mij definitief gevestigd. Als je beseft dat Ries voor hetzelfde geld ook naar Jack Jersey in Roosendaal had kunnen rijden of naar Johnny Hoes in Weert, die toen al wel bekend waren als producer, begrijp je waarom ik hem eeuwig dankbaar zal blijven.”

Corrie Konings kent Ries al uit de tijd dat ze nog zangeresje was bij de Mooks. “Toen ik daar stopte, heeft Ries mij in contact gebracht met Jacques Wagtmans van de Rekels. We hebben toen een cassettebandje opgenomen en daar zijn we mee naar Pierre Kartner gegaan. Je kunt dus eigenlijk wel zeggen dat Ries mij op weg geholpen heeft en dat ik heel veel aan hem te danken heb.”

Toch was muziek niet Ries’ eerste passie. Dat was wielrennen. “Hij was bij de nieuwelingen en later bij de amateurs heel succesvol, alleen kreeg hij hartklachten en daarom is hij nooit prof geworden”, vertelt zijn vader Nil Brouwers. Ries Brouwers is 62 jaar geworden. Hij leed al enige tijd aan slokdarmkanker, maar zijn overlijden kwam toch nog onverwacht.

De begrafenis is volgende week dinsdag, ’s morgens om half elf vanuit de kerk in Sint Willebrord.

door Jan van Zuilen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dureco, Geschiedenis, Verhalen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Ontdekker Corrie Konings overleden

 1. Hans van Everdink zegt:

  1968 Mijn eerste baan als vertegenwoordiger bij Telgram (J.Hoes)in de platen. Op naar Willebrord. Dat waren aantallen singels, doe er maar 25-50 of meer. Het was altijd weer een feest bij Ries,Jopie en Marijn en natuurlijk niet te vergeten Christien, de dochter van Jopie en marijn die ook de inkoop deed. Weet je nog wel oudje? Ik zou Christien nog wel eens willen ontmoeten.
  Helaas, Ries is ons ontvallen. Hans

 2. Klaas Schepers zegt:

  Een tijdperk wordt nu echt afgesloten met het heengaan van een van de grondleggers
  van de moderne nederlandse rock ’n roll.
  Een levensgenieter, een voorbeeld en…
  een steunpilaar.

  Rust zacht, beste Ries.
  Ik ben blij en trots dat ik je heb gekend.

 3. Bea Hoeks zegt:

  Bamboebar Standdaarbuiten:

  Hallo, wij bewonen het adres Hoogstraat 5 in Standdaarbuiten van 1966 tot 1974 de Bamboebar. Hier schijnen Corrie Konings, Vader Abraham, Zangeres Zonder Naam opgetreden te hebben. Wij zijn op zoek naar informatie en foto’s.
  Wie kan ons helpen?
  Bedankt, Bea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s